„Zvezde u usponu“ 10. Beogradskog Šopen Festa: VLADIMIR AĆIMOVIĆ

15.10.2021., 20:00

Ove godine Beogradski Šopen Fest predstavlja mladog pijanistu Vladimira Aćimovića iz Niša, koji trenutno studira na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u Gracu u klasi prof. Milane Černjavske i na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi prof. Lidije Stanković.

Kulturni događaji se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u Galeriji ARTGET ograničen. Molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom na damjana.njegic@kcb.org.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do 12 sati na dan koncerta ili dok se mesta ne popune.

Ludvig van Betoven
Sonata br. 4 u Es–duru, op. 7
Allegro molto e con brio
Largo, con gran espressione
Allegro, Trio
Rondo: Poco allegretto e grazioso

Sonata br. 28 u A–duru, op. 101
Etwas lebhaft, und mit der innigsten Empfindung
Lebhaft, marschmäßig
Langsam und sehnsuchtsvoll
Geschwind, doch nicht zu sehr, und mit Entschlossenheit

Frederik Šopen
Poloneza-Fantazija u As–duru, op. 61

Biografija:
VLADIMIR AĆIMOVIĆ (Niš, 2002) Osnovno muzičko obrazovanje završio je u klasi prof. Milena Kurteva (Bugarska). Srednju muzičku školu u Nišu završio je u klasi prof. Suzane Novaković. Usavršavao se kod prof. Ilije Černajeva (Bugarska). Trenutno je student na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u Gracu u klasi prof. Milane Černjavske, i student 4. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Lidije Stanković. Stipendista je Međunarodne muzičke akademije u Lihtenštajnu, gde redovno učestvuje u aktivnostima akademije. Pohađao je seminare kod poznatih profesora klavira kao što su: Dmitrij Baškirov, Arbo Valdma, Kemal Gekić, Pavel Gililov, Bruno Canino, Milana Černjavska, Arie Vardi, Ruben Dalibaltaian, Grigorij Gruzman i drugi. Osvajao je prve nagrade na brojim međunarodnim takmičenjima u Srbiji, Makedoniji, Italiji, Bugraskoj, Rumuniji, Češkoj, Belgiji i Španiji. Prvi koncert sa orkestrom održao je sa 10 godina u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine i u Skupštini grada Beograda sa Kamernim orkestrom Amorozo i dirigentom Milenom Injac, sa Niškim simfonijskim orkestrom pod upravom Daniela Molesa i sa Gudačkim orkestrom ArtLink.  Kao predstavnik Ministarstva kulture Republike Srbije, nastupio je kao solista sa Predsedničkim orkestrom Ruske Federacije pod upravom Antona Orlova u Koncertnoj dvorani Velike kremaljske palate, u Dvorani Svetog Đorđa i na Međunarodnom festivalu Melodika pokolenja u Moskvi. Vladimir Aćimović je stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije. Dobitnik je nagrada Konstantinus 2012, koja se dodeljuje najperspektivnijim muzičarima mlađim od 18 godina, Dositeja Ministarstva omladine i sporta Srbije, Nagrade Srpske akademije nauka i umetnosti koja se dodeljuje mladim talentima u Srbiji za dostignuća u oblasti umetničke muzike, Vidovdanskih nagrada Grada Niša. Stipendista je Međunarodne muzičke akademije u Lihtenštajnu i nosilac stipendije Sturia za 2019. godinu. Uspešno je nastupao u Srbiji, Rusiji, Češkoj, Italiji, Bugarskoj, Austriji, Belgiji, Lihtenštajnu, Francuskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Rumuniji, Španiji, Nemačkoj i Severnoj Makedoniji. Održao je koncerte na međunarodnim festivalima Konstantinus, Nimus, ArtLink, na Ljubljanskom festivalu i u salama kao što su Narodni muzej Lihtenštajna, Evropski muzički institut u Beču, Muzičkoj galeriji Kolarca u Beogradu, u koncertnim salama Simfonijskog orkestra i Sinagoge u Nišu.
Autor fotografije:

Loading...