„Звезде у успону“ 10. Београдског Шопен Феста: ВЛАДИМИР АЋИМОВИЋ

15.10.2021., 20:00

Oве године Београдски Шопен Фест представља младог пијанисту Владимира Аћимовића из Ниша, који тренутно студира на Универзитету за музику и сценске уметности у Грацу у класи проф. Милане Черњавске и на Факултету музичке уметности у класи проф. Лидије Станковић.

Културни догађаји се одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, те је број места за публику у Галерији АРТГЕТ ограничен. Молимо Вас да своје место резервишете пријавом на damjana.njegic@kcb.org.rs или телефоном на 011 2622 058. Пријављивање је могуће до 12 сати на дан концерта или док се места не попуне.

Лудвиг ван Бетовен
Соната бр. 4 у Ес–дуру, оп. 7
Allegro molto e con brio
Largo, con gran espressione
Allegro, Trio
Rondo: Poco allegretto e grazioso

Соната бр. 28 у А–дуру, оп. 101
Etwas lebhaft, und mit der innigsten Empfindung
Lebhaft, marschmäßig
Langsam und sehnsuchtsvoll
Geschwind, doch nicht zu sehr, und mit Entschlossenheit

Фредерик Шопен
Полонеза-Фантазија у Ас–дуру, оп. 61

Биографија:
ВЛАДИМИР АЋИМОВИЋ (Ниш, 2002) Основно музичко образовање завршио је у класи проф. Милена Куртева (Бугарска). Средњу музичку школу у Нишу завршио је у класи проф. Сузане Новаковић. Усавршавао се код проф. Илије Чернајева (Бугарска). Тренутно је студент на Универзитету за музику и сценске уметности у Грацу у класи проф. Милане Черњавске, и студент 4. године на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Лидије Станковић. Стипендиста је Међународне музичке академије у Лихтенштајну, где редовно учествује у активностима академије. Похађао је семинаре код познатих професора клавира као што су: Дмитриј Башкиров, Арбо Валдма, Кемал Гекић, Павел Гилилов, Бруно Цанино, Милана Черњавска, Арие Варди, Рубен Далибалтаиан, Григориј Грузман и други. Освајао је прве награде на бројим међународним такмичењима у Србији, Македонији, Италији, Буграској, Румунији, Чешкој, Белгији и Шпанији. Први концерт са оркестром одржао је са 10 година у Великој сали Коларчеве задужбине и у Скупштини града Београда са Камерним оркестром Аморозо и диригентом Миленом Ињац, са Нишким симфонијским оркестром под управом Даниела Молеса и са Гудачким оркестром АртЛинк.  Као представник Министарства културе Републике Србије, наступио је као солиста са Председничким оркестром Руске Федерације под управом Антона Орлова у Концертној дворани Велике кремаљске палате, у Дворани Светог Ђорђа и на Међународном фестивалу Мелодика поколења у Москви. Владимир Аћимовић је стипендиста Фонда за младе таленте Републике Србије. Добитник је награда Константинус 2012, која се додељује најперспективнијим музичарима млађим од 18 година, Доситеја Министарства омладине и спорта Србије, Награде Српске академије наука и уметности која се додељује младим талентима у Србији за достигнућа у области уметничке музике, Видовданских награда Града Ниша. Стипендиста је Међународне музичке академије у Лихтенштајну и носилац стипендије Sturia за 2019. годину. Успешно је наступао у Србији, Русији, Чешкој, Италији, Бугарској, Аустрији, Белгији, Лихтенштајну, Француској, Словенији, Швајцарској, Румунији, Шпанији, Немачкој и Северној Македонији. Одржао је концерте на међународним фестивалима Константинус, Нимус, АртЛинк, на Љубљанском фестивалу и у салама као што су Народни музеј Лихтенштајнa, Европски музички институт у Бечу, Музичкој галерији Коларца у Београду, у концертним салама Симфонијског оркестра и Синагоге у Нишу.
Аутор фотографије:

Loading...