EKO FEST / 13.11.2021. / 12.00

13.11.2021., 12:00

EKO FEST

12.00 ZOZONCI U ZEMLJI VETRA (anim.)
Italija
2014.
80′
Reditelj: Serđo Manfio

Zozonci žive u malom gradiću Puf u kome sve radi zahvaljujući energiji vetra. U novoj avanturi, Vrana – veštica je odlučna da otme Glavni točak koji sve pokreće. Šest nerazdvojnih prijatelja pokušaće da je spreče kako bi spasili divni grad.

17.00 VEĆE OD NAS
Francuska, 2021.
96′
Rediteljka: Flor Vaser
Uloge: Ksiuteskatl Martinez, Memori Banda, Melati Vijsen

Mlada Melati Vijsen (18) poslednjih šest godina se bori protiv plastičnog otpada koji razara njenu zemlju, Indoneziju. Cela jedna nova generacija sprema se da popravi svet. Širom sveta, mladi se bore protiv klimatskih promena, za ljudska prava, slobodu izražavanja, društvenu pravdu i pristup obrazovanju i hrani. Za dostojanstvo. Sami protiv svih, ugrožavajući svoje živote i svoju bezbednost, ukazuju na probleme, štite druge i brinu o planeti. Oni nose sa sobom talas promena. Melati kreće na putovanje oko sveta da upozna svoje vršnjake. U trenutku kada deluje kao da se sve raspada, ovi mladi ljudi nas uče kako živeti odgovorno danas. Za dostojanstvo.

 

19.00 Debata: Mladi u staklenoj bašti: Gorući poziv na akciju

Učesnici:
1. Natalia Novikova – Extinction Rebellion – https://www.facebook.com/extinction.rebellion.serbia/
2. David Jovanović – filmski reditelj, https://www.danas.rs/kultura/studenti-fdu-prodajom-bastica-u-tegli-prikupljaju-novac-za-novi-film/
3. Ivan Bjelić, aktivista i novinar https://www.oblakoder.org.rs/ivan-bjelic-novinarstvo-je-drustveni-aktivizam/

Moderatorka: Sara Arsenović (novinarka Radio Bgd 2).

Loading...