Концерт пијанисте Момчила Петровића

05.11.2021., 20:00

Млади пијаниста Момчило Петровић тренутно похађа студије композиције на Високој школи за музику и театар у Хамбургу. Редовно наступа као пијансита како у Немачкој, тако и у Србији.

Културни догађаји се одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, те је број места за публику у Галерији Артгет ограничен. Молимо Вас да своје место резервишете пријавом на damjana.njegic@kcb.org.rs или телефоном на 011 2622 058. Пријављивање је могуће до 12 сати на дан концерта или док се места не попуне.

Порграм:
Ерик Сати
Гимнопедија бр. 1

Фредерик Шопен
Ноктурно оп. 9/2
Валцер оп. 34/1

Ерик Сати
Гимнопедија бр. 2

Феликс Менделсон
Три комада из циклуса Песме без речи
у Ес–дуру, оп. 30/ 1
у фис–молу, оп. 30/ 6
у Е–дуру, oп. 19/ 1

Ерик Сати
Гимнопедија бр. 3

Фредерик Шопен
Балада бр. 4 у еф–молу, оп. 52

Момчило Петровић
Три прелида

Биографија:
Момчило Петровић (Београд, 1993) je почео је да учи клавир са 6 година у Музичкој школи С. Бинички. По завршетку СМШ Станковић 2011. године уписао је Факултет музичке уметности у Београду у класи професора Александра Сердара. Након успешно завршених основних и мастер студија у Београду, завршио је и мастер студије на Академији за музику у Љубљани, такође у класи професора Сердара. Током ових мастер студија провео је два семестра на Високој школи за музику и театар у Хамбургу, где се усавршавао код професорке Марије Јанкове. Редовно је наступао у Србији и иностранству, а посебно се истичу његови солистички концерт у Народном музеју у Панчеву, у УП Цвијета Зузорић, Галерији Артгет, Свечаној сали МШ Станковић и Великој сали СКЦ-а у Београду, наступ у оквиру фестивала „Summer of Love” у Бајројту, Немачка, наступ са својим ансамблом Four Seasons Trio у свечаној сали Харбург Ратхауса у Хамбургу, у оквиру циклуса Будуће звезде (Stars von Morgen), као и наступ са гудачким оркестром љубљанске Академије за музику у Казинској дворани у Љубљани. Учествовао је на фестивалим Шопен  фест  у  Београду,  Мокрањчеви  дани  у  Неготину,  СОМУС  у  Сомбору и  фестивал Summer of Love у Бајројту.
Склоност ка компоновању показивао је још од детињства. По завршетку мастер студија клавира у Љубљани, октобра 2018. године званично започиње студије композиције на Високој школи за музику и театар у Хамбургу, у класи професора Фредрика Швенка. Тренутно се налази на завршној години студијског програма композиција / музичка теорија са тежиштем на композицији.
За своја достигнућа и уметнички рад током студија два пута је награђен стипендијом Deutschlandstipendium Савезне републике Немачке (2020, 2021). На пољу примењене музике последњих година је такође имао запажена остварења. Најзначајнији пројекти у овој области за сада су били: компоновање комплетне музике за ТВ драму Реконструкције, редитеља Срђана Марковића, у копродукцији ФДУ-а и РТС-а, као и компоновање комплетне музике за немачки документарни филм 50-50, редитеља Андреаса Стонавског. Поред композиторског рада и усавршавања, активно преноси млађим генерацијама стечено знање и искуство из области свирања клавира, као наставник клавира у хамбуршкој Музичкој школи Јамаха.

Loading...