18. međunarodni festival „Čembalo, živa umetnost“ – EMILIJA MIODRAG

12.12.2021., 20:00

Nastup mlade čembalistkinje Emilije Miodrag, koja se ove godine prvi put publici našeg festivala predstavlja solističkim koncertom, obeležiće kraj osamnaestog izdanja festivala Ars vivendi clavicembalum – Čembalo, živa umetnost. Na programu koncerta su dela Svelinka, Berda, Storačea, Kuprena i Baha.

Kulturni događaji se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta u koncertnim prostorima ograničen. Mesta za ovaj koncert su POPUNJENA.

Program:
Jan Piterson Svelink (1562‒1621)
Varijacije na Unter der Linden grüne

Vilijam Berd (c. 1540‒1623)
Pavana pasameco – Galjarda pasameco

Bernardo Storače (fl. 1664)
Čakona

Luj Kupren (c. 1626‒1661)
Svita in F (izbor stavova)

Johan Sebastijan Bah (1685‒1750)
Italijanski koncert, BWV 971
[Allegro] ‒ Andante ‒ Presto

Biografija:
Emilija Miodrag je diplomirala čembalo i stekla zvanje profesora čembala na Akademiji za muziku u Ljubljani, u klasi profesora Egona Mihajlovića, kod koga trenutno pohađa magistarske studije. Usavršavala se na majstorskim radionicama eminentnih profesora za ranu muziku, čembaliste Florijana Birsaka, Otavija Teneranija, Frederika Hasa, Marije del Mar Blanko Moreno i drugih u okviru majstorskih radionica festivala Čembalo, živa umetnost. Bila je stipendista Beogradske barokne akademije u organizaciji umetnika Predraga Goste, stipendista letnje Barokne akademije u Insbruku, učesnik letnje Barokne akademije u Polau kod čembalistkinje Konstance Rik, učesnik ateljea Žorija Vinikura i Festivala u Grožnjanu predvođenim Egonom Mihajlovićem. Nastupala je takođe u okviru koncerata iz ciklusa Odblesci vizantijske kulture u zapadnoevropskoj muzici renesanse i baroka, sa temama Francuska i Španija, pod umetničkim rukovođenjem čembalistkinje Svetlane Stojanović Kutlače, održanih u Narodnom muzeju u Beogradu. Završila je osnovne i master studije klavira na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesorke Iris Kobal, u saradnji sa docentom Milanom Miladinovićem.Tokom studija, imala je priliku da uči orgulje kao uporedni predmet kod profesora Zoltana Borbelja. Nastupala je kao solista i kamerni muzičar u Beogradu i Novom Sadu. Posvećena je pedagoškom radu i trenutno predaje klavir u Osnovnoj muzičkoj školi Vladimir Đorđević u Beogradu.

Loading...