Koncert pijanistkinje Ane Pejović

31.01.2022., 19:00

Ana Pejović je mlada nagrađivana pijanistkinja koja trenutno završava specijalistkičke studije na FMU u Beogradu u klasi A. Šandorova. Često nastupa kao solista ili kamerni muzičar u beogradskim koncertnim prostorima. U Galeriji Artget će izvesti dela Mocarta, Bramsa i Prokofjeva.

Kulturni događaji se i dalje održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u Galeriji Artget ograničen. Molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom na damjana.njegic@kcb.org.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do 12 sati na dan koncerta ili dok se mesta ne popune.

Program:
Volfgang Amadeus Mocart

Sonata u a–molu, KV. 310
Allegro maestoso
Andante cantabile con espressione
Presto

Johanes Brams
Rapsodije op. 79
br. 1 u ha–molu, Agitato
br. 2 u ge–molu, Molto passionato ma mon troppo allegro

Sergej Prokofjev
Sonata br. 2 u de–molu, op. 14
Allegro, ma non troppo
Allegro marcato
Andante
Vivace

Biografija:
Ana Pejović (1989) je rođena u Beogradu gde je stekla osnovno i srednje muzičko obrazovanje u MŠ „Mokranjac“. Osnovne akademske i master studije je završila na FMU u Beogradu u klasi prof. Aleksandra Šandorova kod koga je trenutno na specijalističkim studijama. Tokom školovanja je osvajala brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima od kojih se izdvajaju nagrade na Mađunarodnom takmičenju mladih pijanista u Nišu, Republičkom takmičenju, Smotri mladih talenata, Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu, Citta di Moncalieri (Italija), Citta di Gorizia (Italija), Slobomir (Bijeljina). Sa triom je osvojila prve nagrade na Republičkom takmičenju i Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“. Više puta je pohađala letnju akademiju u Flenu (Francuska) gde je radila sa istaknutim pijanistom Igorom Laskom a takođe se usavršavala na majstorskom kursu Mihaela Udea za solo i kamernu muziku. Bila je stipendista Fonda za mlade talente. Nastupala je u značajnim beogradskim salama poput Galerije KNU, Studentskog kulturnog centra, Ruskog doma kao i u Etnografskom muzeju i Atrijumu Narodnog muzeja. Trenutno radi kao klavirski saradnik u MŠ „Živorad Grbić“ u Valjevu.

Loading...