Концерт пијанисткиње Ане Пејовић

31.01.2022., 19:00

Ана Пејовић је млада награђивана пијанисткиња која тренутно завршава специјалисткичке студије на ФМУ у Београду у класи А. Шандорова. Често наступа као солиста или камерни музичар у београдским концертним просторима. У Галерији Артгет ће извести дела Моцарта, Брамса и Прокофјева.

Културни догађаји се и даље одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, те је број места за публику у Галерији Артгет ограничен. Молимо Вас да своје место резервишете пријавом на damjana.njegic@kcb.org.rs или телефоном на 011 2622 058. Пријављивање је могуће до 12 сати на дан концерта или док се места не попуне.

Програм:
Волфганг Амадеус Моцарт

Соната у а–молу, KV. 310
Аllegro maestoso
Andante cantabile con espressione
Presto

Јоханес Брамс
Рапсодије оп. 79
бр. 1 у ха–молу, Agitato
бр. 2 у ге–молу, Molto passionato ma mon troppo allegro

Сергеј Прoкофјев
Соната бр. 2 у де–молу, оп. 14
Allegro, ma non troppo
Allegro marcato
Andante
Vivace

Биографија:
Ана Пејовић (1989) је рођена у Београду где је стекла основно и средње музичко образовање у МШ „Мокрањац“. Основне академске и мастер студије је завршила на ФМУ у Београду у класи проф. Александра Шандорова код кога је тренутно на специјалистичким студијама. Током школовања је освајала бројне награде на домаћим и међународним такмичењима од којих се издвајају награде на Мађународном такмичењу младих пијаниста у Нишу, Републичком такмичењу, Смотри младих талената, Међународном такмичењу младих пијаниста у Шапцу, Citta di Moncalieri (Италија), Citta di Gorizia (Италија), Слобомир (Бијељина). Са триом је освојила прве награде на Републичком такмичењу и Међународном такмичењу „Даворин Јенко“. Више пута је похађала летњу академију у Флену (Француска) где је радила са истакнутим пијанистом Игором Ласком а такође се усавршавала на мајсторском курсу Михаела Удеа за соло и камерну музику. Била је стипендиста Фонда за младе таленте. Наступала је у значајним београдским салама попут Галерије КНУ, Студентског културног центра, Руског дома као и у Етнографском музеју и Атријуму Народног музеја. Тренутно ради као клавирски сарадник у МШ „Живорад Грбић“ у Ваљеву.

Loading...