Koncert pijanistkinje Sofije Nedić

24.01.2022., 20:30

Pijanistkinja Sofija Nedić je nakon osnovnih i master studija u Beogradu, nastavila školovanje u San Francisku (SAD) gde je nakon studija ostala i izgradila koncertnu karijeru. Nakon duge pauze ponovo će nastupiti u Galeriji Artget i izvesti dela Skarlatija, Betovena i Lista.

Kulturni događaji se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u Galeriji Artget ograničen. Molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom na damjana.njegic@kcb.org.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do 12 sati na dan koncerta ili dok se mesta ne popune.

Program:
Domeniko Skarlati
Sonata u E–duru, K 380

Sonata u ge–molu,  K 450

Ludvig van Betoven
Sonata br. 23 u ef–molu, op. 57 (Appassionata)
Allegro assai
Andante con moto
Allegro ma non troppo

Franc List
Mađarska rapsodija br. 11 u a–molu, S. 244/11

Réminiscences de Norma de Bellini, S. 394

Biografija:
Sofija Nedić (Beograd, 1991) je počela da svira klavir sa pet godina u MŠ Josip Slavenski u Beogradu, gde je završila osnovnu i srednju školu u klasi prof. Milene Mitić i Olge Bauer. Studije na Fakultetu muzičke umetnosti započela je sa četrnaest godina kao najmlađi student. Osnovne akademske i master studije na FMU završla je u klasi prof. Nevene Popović. Studije je nastavila u SAD na konzervatorijumu u San Francisku (San Francisco Conservatory of Music) gde je stekla master diplomu sa specijalnim zaslugama u klasi profesora Maka MekKreja. Dobitnica je preko dvadeset prvih nagrada na domaćim i međunarodnim pijanističkim takmičenjima među kojima su: Memorijal Vučković, Republičko takmičenje, Međunarodno takmičenje u Nišu, Banjalučki Bijenale, Citta di Raconiggi, Citta di Barletta, Citta di Gorizia (Italiji), Nikojal Rubinštajn u Parizu, Međunarodno klavirsko takmičenje u Košicama (Slovačka), Koncerteum u Atini (Grčka), Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Beču, (Austrija), Russian Music Piano Competition u San Hozeu, i Los Angeles Liszt Competition (SAD). Održala je resitale u Srbiji i inostranstvu (sala Skupštine grada Beograda, sala Beoradske filharmonije, Galerija Artget, Galerija SANU, galerija KNU, Kulturni centar Srbije i Crne Gore u Parizu, galerija Steinway, Golden Gate Club i Dance Palace u San Francisku. Nastupala je kao solista sa orkestrom „San Jose Youth Symphony“ u značajnim američkim i evroskim salama. Sofija je dobitnica prestižnih nagrada kao što su Beogradski anđeli, Dositeja, zatim nagrade iz fonada Olga Mihajlović za najtalentovanijeg studenta klavira na FMU, kao i Marina Green Award za najveće pijanističko dostignuće koje dodeljuje Konzervatorijum za muziku u San Francisku. Usavršavala se na majsorskim kursevima eminentnih profesora Pavela Gililova, Jena Janda, Žaka Ruvijea, Štefana Milera, Arba Valdme, Igora Laska, Erika Tavastjerne, Florijana Krumpoka, Renona O Hare, Sijavuša Gadžijeva i drugih.

Loading...