Koncert pijaniste Andreja Cincarevića

21.02.2022., 20:30

Andrej Cincarević je asistent na klavirskoj katedri Fakulteta umetnosti u Nišu. Pohađa doktorske studije na FMU u Beogradu u klasi Maje Rajković. Kao gost koncerta će nastupiti mladi pijanista Bratislav Đorđević.

Kulturni događaji se i dalje održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u Galeriji Artget ograničen. Molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom na damjana.njegic@kcb.org.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do 12 sati na dan koncerta ili dok se mesta ne popune.

Program:
Edvard Grig
Holberg svita, op. 40 (izbor)
I Preludium
II Sarabande
IV Air

Johan Sebastijan Bah
Preludijum i fuga br. 5 u De–duru, BWV 850 (II sveska DTK)
Gost: Bratislav Đorđević

Volfgang Amadeus Mocart
Fantazija u ce–molu, K. 396
Gost: Bratislav Đorđević

Sergej Rahmanjinov
Etida slika u ge–molu br. 8, op. 33 (Moderato)

Petar Iljič Čajkovski
Dumka, op. 59

Biografije:
Andrej Cincarević (Niš, 1993) je u najranijem dobu došao u kontakt sa muzikom. Kao član dečijeg hora NCPD Branko nastupao je od svoje četvrte godine. Nastavio je da peva u standardnom ansamblu ovog hora do danas, sa kojim je proputovao 28 država sveta koncertrirajući kao horski pevač, solista i kompozitor. Završio je klavirski odsek Muzičke škole u Nišu u klasi Mirjane Mladenović. Osnovne i master akademske studije je završio u Beogradu na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi Maje Rajković, u čijoj klasi trenutno pohađa doktorske studije Tokom školovanja je pohađao časove kod Svetlane Korunović i bio polaznik seminara pijaniste Borisa Kraljevića. Cincarević je od 2020. godine zaposlen kao asistent na klavirskoj katedri Fakulteta umetnosti u Nišu. Dobitnik je brojnih nagrada od kojih su najznačajnije III nagrada na Festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici, II nagrada na Internacionalnom muzičkom takmičenju Slobomir u Bijeljini, II nagrada na Međunarodnom festivalu mladih pijanista u Šapcu i I nagrada na Međunarodnom pijanističkom takmičenju Banjalučki bijenale (2012). Godine 2016. je nastupio sa Niškim simfonijskim orkestrom. Održao je više solističkih resitala od kojih izdvaja koncerte u salama Artget i Gvarnerijus, kao i u Italijanskom institutu za kulturu, Kulturnom centru Čukarica, Studentskom kulturnom centru u Beogradu i Koncertno izložbenom prostoru FU u Nišu. Autor je nekoliko desetina aranžmana kao i kompozicija Carica tišine i Heruvimska pesma. Njegove kompozicije izvođene su u Nišu i Beogradu, kao i u Poljskoj, Rusiji i Meksiku.

Bratislav Đorđević (Leskovac, 2002) je završio osnovnu i srednju muzičku školu u rodnom gradu u klasi Mile Veljković. Dobitnik je druge nagrade u kategoriji klavirski duo i druge nagrade u kategoriji solo klavir na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije. Bio je polaznik majstorskih kuresva kod Maje Rajković i Biljane Gorunović. Nastupao je kao solista i član kamernih sastava. Završio je srednju školu kao učenik generacije. Trenutno je student prve godine Fakulteta umetnosti u Nišu u klasi prof. Stevana Spalevića.

Loading...