Концерт пијанисте Јована Рошуља

14.02.2022., 19:00

Млади пијаниста Јован Рошуљ је студент треће године основних студија на Музичкој академији у Дрездену. Београдској публици ће се представити делима Моцарта, Листа, Чајковског, Бетовена, Пјацоле и Исидоре Жебељан. На концерту ће наступити и гошће, виолинисткиња Дуња Каламир и виолончелисткиња Ања Рађеновић.

Културни догађаји се и даље одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, те је број места за публику у Галерији Артгет ограничен. Молимо Вас да своје место резервишете пријавом на damjana.njegic@kcb.org.rs или телефоном на 011 2622 058. Пријављивање је могуће до 12 сати на дан концерта или док се места не попуне.

Програм:
Волфганг Амадеус Моцарт
Први став Сонате за клавир бр. 14 у це–молу, К. 457
Allegro

Франц Лист
Шуштање шуме (Waldesrauschen), S. 145/1

Петар Иљич Чајковски
Думка, оп. 59

Фредерик Шопен
Балада бр. 3 у Ас–дуру, оп. 47

Исидора Жебељан
Циркус

Лудвиг ван Бетовен
Први став Сонате за виолину и клавир бр. 1 у Де–дуру, оп. 12/1
Allegro con brio

Астор Пјацола
Invierno Porteño (Зима) – аранжман за клавирски трио
Дуња Каламир, виолина
Ања Рађеновић, виолончело
Јован Рошуљ, клавир

Биографија:
Јован Рошуљ је почео да свира клавир са девет година. Завршио је ОМШ Станислав Бинички  у класи проф. Соње Нешић, и СМШ Др Војислав Вучковић у класи проф. Бранке ван Гаудзвард. Завршио је Прву београдску гимназију матурским радом из филозофије под називом Музика као највиша филозофија.
Тренутно је студент 3. године основних студија на Музичкој академији у Дрездену у класи проф. Карл-Хајнц Симона. Похађао је мајсторске курсеве професора као што су Мирјана Рајић, Дејан Стошић, Владимир Виардо, Владимир Овчиников, Јокут Михајловић, Јуриј Кот, Јувал Адмони, Тами Каназава, Катарина Титова, Хинрих Алперс и Уте Пругмајер-Филип (слободна импровизација).
Јован Рошуљ предаје клавир у музичкој школи Паукеншлаг у Дрездену. Активан је на пољу камерног музицирања (клавирски дуо и клавирски трио) са музичарима као што су Дуња Каламир, Ирина Павлова, Вук Оваскаинен, Андреј Микриуков, Кристина Вавилонскаја и Милош Стевановић.
У фебруару 2018. године је свирао Први став Моцартовог Клавирског концерта у А–дуру, К. 488 са Камерним оркестром УА МО Станислав Бинички у Дому Војске у Београду. Учествовао је на неколицини клавирских такмичења, међу којима су Републичко такмичење, Међународно такмичење Даворин Јенко, Ћита ди Монкалиери у Торину…

Loading...