Koncert pijaniste Jovana Rošulja

14.02.2022., 19:00

Mladi pijanista Jovan Rošulj je student treće godine osnovnih studija na Muzičkoj akademiji u Drezdenu. Beogradskoj publici će se predstaviti delima Mocarta, Lista, Čajkovskog, Betovena, Pjacole i Isidore Žebeljan. Na koncertu će nastupiti i gošće, violinistkinja Dunja Kalamir i violončelistkinja Anja Rađenović.

Kulturni događaji se i dalje održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u Galeriji Artget ograničen. Molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom na damjana.njegic@kcb.org.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do 12 sati na dan koncerta ili dok se mesta ne popune.

Program:
Volfgang Amadeus Mocart
Prvi stav Sonate za klavir br. 14 u ce–molu, K. 457
Allegro

Franc List
Šuštanje šume (Waldesrauschen), S. 145/1

Petar Iljič Čajkovski
Dumka, op. 59

Frederik Šopen
Balada br. 3 u As–duru, op. 47

Isidora Žebeljan
Cirkus

Ludvig van Betoven
Prvi stav Sonate za violinu i klavir br. 1 u De–duru, op. 12/1
Allegro con brio

Astor Pjacola
Invierno Porteño (Zima) – aranžman za klavirski trio
Dunja Kalamir, violina
Anja Rađenović, violončelo
Jovan Rošulj, klavir

Biografija:
Jovan Rošulj je počeo da svira klavir sa devet godina. Završio je OMŠ Stanislav Binički  u klasi prof. Sonje Nešić, i SMŠ Dr Vojislav Vučković u klasi prof. Branke van Gaudzvard. Završio je Prvu beogradsku gimnaziju maturskim radom iz filozofije pod nazivom Muzika kao najviša filozofija.
Trenutno je student 3. godine osnovnih studija na Muzičkoj akademiji u Drezdenu u klasi prof. Karl-Hajnc Simona. Pohađao je majstorske kurseve profesora kao što su Mirjana Rajić, Dejan Stošić, Vladimir Viardo, Vladimir Ovčinikov, Jokut Mihajlović, Jurij Kot, Juval Admoni, Tami Kanazava, Katarina Titova, Hinrih Alpers i Ute Prugmajer-Filip (slobodna improvizacija).
Jovan Rošulj predaje klavir u muzičkoj školi Paukenšlag u Drezdenu. Aktivan je na polju kamernog muziciranja (klavirski duo i klavirski trio) sa muzičarima kao što su Dunja Kalamir, Irina Pavlova, Vuk Ovaskainen, Andrej Mikriukov, Kristina Vavilonskaja i Miloš Stevanović.
U februaru 2018. godine je svirao Prvi stav Mocartovog Klavirskog koncerta u A–duru, K. 488 sa Kamernim orkestrom UA MO Stanislav Binički u Domu Vojske u Beogradu. Učestvovao je na nekolicini klavirskih takmičenja, među kojima su Republičko takmičenje, Međunarodno takmičenje Davorin Jenko, Ćita di Monkalieri u Torinu…

Loading...