PROLEĆNA PESMA / 10 – 16. 2. / 20.00

10.02.2022-16.02.2022, 20:00

20.00 PROLEĆNA PESMA
Srbija, 2021, 73’
Režija: Natalija Avramović
Uloge: Mihaela Stamenković, Ivan Đorđević Džudi, Đorđe Đoković, Milan Kolak, Svetozar Cvetković, Danica Maksimović, Ana Mandić, Gavrilo Avramović, Dušan Stanikić, Miloš Milovanović, Radovan Vujović

Povodom početka prikazivanja domaćeg filma PROLEĆNA PESMA, u četvrtak 10. februara u 20 sati u Dvorani Kulturnog centra Beograda biće organizovana Specijalna projekcija filma uz prisustvo autorske i glumačke ekipe filma. Posle projekcije biće priređen razgovor sa autorima filma.

Petra je mlada rediteljka, samohrana majka, koja pokušava da normalizuje svoj život posle razvoda. Sprema se da snimi film o pesnikinji Desanki Maksimović. Očeva smrt uzburka u njoj osećanja kojih nije bila svesna. Biva pozvana na 15. godišnjicu mature u rodnom gradu, a njena najbolja prijateljica venčava se na Adi Bojani. Pošto se veže za Vuka, njen život postaje emocionalno-seksualni rolerkoster. Posle venčanja prijateljice, dok leži gola na pesku, Petra prolazi kroz neku vrstu katarze. Oslobađa se bola i leptir koji je prati, odlazi. Savest joj je oslobođena, spremna je da raširi krila.

* Film je premijerno prikazan na FEST-u 2021. Glavna glumica Mihaela Stamenković nagrađena je priznanjem “Mira Stupica” na festivalu u Sopotu, osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu na festivalu ženskog filma Cinema d’iDEA u Rimu, a rediteljka Natalija Avramović i koscenaristkinja filma Ljubinka Stojanović ovenčane su Trećom nagradom za scenario na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, kao i priznanjima novinarskog žirija i kritike.

 

Loading...