14. ШПАНСКИ МЕТАР / 26.5.2022. / 18.00

26.05.2022., 18:00

14. ШПАНСКИ МЕТАР

Четвртак, 26. мај
18.00 ДИШИ
Шпанија, 2021, 92’
Документарни
Режија: Сусана Баранко
Документарни филм о затвореницама каталонског казнено-поправног центра Брианс 1, који осликава њихов однос према чињеници да се налазе у затвору и да су у ограниченом простору.
ДИШИ је реалистичан и директан приказ живота у затвору и разумевања живота без слободе. Настао је са циљем да буде глас затвореница, прикаже односе међу њима и наведе на размишљање о данашњем правосудном систему и о томе колико је правичан са становишта здравља, хигијене и биоетике.

 

 

20.00 ЛАВИЦА
Мексико, 2018, 94’
Драма
Режија: Исак Ћерем
Улоге: Најан Гонсалес Норвинд, Кристијан Васкес, Хорхе Кабаљеро, Карлос Арагон, Адријана Лјабрес, Маргарита Санс, Маркос Букај, Мау Лопес, Ана Купфер, Каролина Полити, Данијел Адиси
Аријела, традиционална Јеврејка, упознаје Ивана, младића који није Јеврејин и са којим започиње тајну везу упркос начелима своје породице. Ово ново искуство омогућава јој да истражује свет изван свог окружења. Међутим, Аријелу откривају и прете јој. Одржавање везе би значило да ће напустити свој живот Јеврејке и трајно изгубити контакт са породицом и пријатељима.
Награде: Фестивал у Морелији: најбоља глумица (Најан Гонсалес Норвинд); седам номинација за Аријел награде, укључујући и за најбољи први филм и оригинални сценарио.

 

Loading...