BELDOCS 2022. / 12.05.2022. /

12.05.2022., 17:00

17.00 PAŽNJA, PUTNICI
Slovačka, 2021, 19′
Režija: Marek Moučka

Voz koji se sudara sa samoubicom je nezaustavljiv, kao i ovaj svet. Delići sekunde odlučuju o čemu će mašinovođe posle sanjati i kako će to uticati na njihovu psihu. Film govori o suočavanju sa tragičnim događajem kroz krupni portret muškaraca iz vozne kabine i njihove bespomoćnosti koju doživljavaju kada koče i zatvore oči pri brzini od 100 kilometara na sat.
Posle projekcije razgovor sa rediteljem.

 

VOJNIK AHMET
Austrija, 2021, 76′
Režija: Jannis Lentz

Ahmet „Ronin“ Simsek je mladi bokserski šampion u Austriji iz turske porodice. Međutim, njegove brige su daleko veće od prostora ringa. Kao vojni bolničar, on se rigorozno obučava da služi svojoj zemlji, ali svet pozorišta je ono što je nedavno obuzelo njegova interesovanja. Da li je zaista moguće pristupiti ovom metodičnom i jedinstvenom čoveku za čiji se identitet čini da je uvek u izgradnji?

19.00 NOĆ POTPUNOG NEZNANJA
Francuska, Indija, 2021, 96′
Režija: Payal Kapadia

Studentkinja u Indiji piše pisma svom odsutnom i otuđenom momku. Kroz ova pisma dobijamo uvid u drastične promene koje se dešavaju oko nje. Spajanjem stvarnosti sa fikcijom, snovima, sećanjima, fantazijama i strepnjama, otvara nam se ova bezoblična pripovest.

21.00 TRIPLEX CONFINIUM
Rumunija, 2021, 23′
Režija: Maria Bălănean

Apsurdnost granica, viđena očima starca koji živi u opštini Stara Beba, gde Rumunija dodiruje i Mađarsku i Srbiju. Jednom godišnje, kada se otvori trojna granica, ljudi se podsećaju koliko mogu biti otuđujući propisi koje nameće Evropska unija.

LAF HORST
Nemačka, 2020, 44′
Režija: Mo Rhozyel, Christoph Philipp Gehl

Film prikazuje svakodnevni život Horsta, stanovnika stambene četvrti koja se raspada zapostavljena u vreme ekonomskog rasta i napretka. Na prelep način film pokazuje šta znači biti usamljen, ali u isto vreme kako biti skroman i zahvalan za sve. Horst nam svima pokazuje kako čak i u teškim vremenima društvene izolacije mogu postojati nada i poniznost.
Posle projekcije razgovor sa ekipom filma.

Loading...