Недеља српског филма / 9.6.2022. / 18.00

09.06.2022., 18:00

18.00 СКОК
Србија, 2021, 76’
Документарни
Режија: Ивица Видановић

Сценарио: Александар Милетић
Учествују: Наташа Ковачевић, Борис Дијао, Вања Удовичић, Жан-Пјер Сита, Горан Радоњић…

Дугоментражни документарни филм СКОК је прича о задивљујућем животном „камбеку” кошаркашице Наташе Ковачевић, али и њеној мисији да код других људи, сличних судбина, пробуди борбени дух и мотивацију да се преброде наизглед непремостиве препреке. Филм је и омаж свима онима који су јој помогли да у 19. години остане усправна после губитка ноге у саобраћајној несрећи у Мађарској, 7. септембра 2013, али и да направи подвиг какав није забележен у историји спорта. Њен повратак на кошаркашки терен био је више од свих великих спортских „камбекова“ који су ушли у анале и постали инспирација фанова широм планете.

20.00 КЕЛТИ
Србија, 2021, 106’
Режија: Милица Томовић

Улоге: Дубравка Ковјанић, Стефан Трифуновић, Катарина Димић, Јелена Ђокић, Нада Шаргин, Олга Одановић, Славен Дошло, Никола Ракочевић, Јована Гавриловић…

Зима 1993. године. Бил Клинтон је изабран за председника САД. Одри Хепбурн је умрла. Ратови у којима се социјалистичка Југославија распада и даље трају. Београд је под санкцијама и инфлација прети да постане хиперинфлација. Мајка се буди на дан рођендана ћерке и мора да јој помогне да све припреми. Чекају је кување, гости а после и прљави судови. После целе године колико није имала сексуалне односе са својим супругом, мајка као део животне рутине уводи самозадовољавање.

* Светску премијеру филм КЕЛТИ имао је на фестивалу у Берлину 2021, а затим регионалну на Сарајево филм фестивалу где је награђен признањем „Срце Сарајева“ за најбољу режију.
* Након пројекције филма, у разговору са публиком учествоваће глумци Стефан Трифуновић, Јелена Ђокић и Јован Белобрковић, као и косценаристкиња и редитељка Милица Томовић.

Loading...