„Vrtlog“ – koncert i promocija audio izdanja

13.06.2022., 19:00

Pijanistkinja Neda Hofman-Sretenović snimila je savremena dela domaćih i stranih autora za klavir i elektroniku. Kompak disk Vrtlog je izdao Ansambl za novu muziku Gradilište. Na promociji će govoriti Ivana Miladinović Prica, Svetlana Savić, Draško Adžić, Vladimir Korać i Neda Hofman-Sretenović.

Program:
Svetlana Savić
Tri jesenje noći

Vladimir Korać
Pleiades

Draško Adžić
Baba Pusta

Biografija:
Neda Hofman-Sretenović je studirala klavir u klasi Arba Valdme na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je diplomirala 1999. godine, i na Visokoj školi za muziku u Kelnu, gde je završila studije 2002. godine, kao stipendista DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst). Magistarske studije je završila 2004. Godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi Rite Kinke. Godine 2015. je doktorirala kamernu muziku u klasi Zorice Ćetković na FMU u Beogradu, na temu ,Problemi interpretacije i tehničke realizacije elektroakustičkih dela.
Bavi se izvođenjem savremene muzike. Redovno nastupa na Međunarodnoj tribini kompozitora, gde izvodi solo i kamerna dela domaćih i stranih autora. Godine 2011. je osnovala Ansambl za novu muziku Gradilište, sa kojim je održala brojne koncerate u zemlji i inostranstvu (Litvanija, Crna Gora, Hrvatska, Izrael). Učestvovala je i na festivalu Kompozitori u prvom licu (Beograd, 2004), kao i na festivalima KOMA i Lasciar vibrare.
Kao solista i kamerni muzičar (najčešće u duu sa violončelistom Srđanom Sretenovićem) nastupala je u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Litvaniji, Makedoniji, Južnoafričkoj Republici, Namibiji i Bocvani.
Nastupala je sa Kamernim orkestrom Gudači sv. Đorđa, Beogradskim gudačkim orkestrom Dušan Skovran, sa horom Colegium Musicum i Darinkom Matić Marović. Snimala je sa Simfonijskim orkestrom Radio Beograda, kao i za CD produkciju Muzičkog informativnog centra, produkciju Ansambla za novu muziku Gradilište, i za Muzikološko društvo Srbije. Zaposlena je kao viši umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente FMU u Beogradu.

Autor fotografije: Nebojša Pečenović

Loading...