Najava međunarodnog džez festivala NIŠVILLE 2022 u Beogradu

29.07.2022., 12:00

U petak, 29. jula NIŠVILLE će tradicionalno u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda predstaviti svoj program u Beogradu i održati pres konferenciju u Galeriji Artget od 12 sati. Nakon toga, od 12.30, biće održan besplatan NIŠVILLE promo koncert Milana Petrovića i njegovog kvarteta na platou pored fontane na Trgu Republike.

Predstojeći NIŠVILLE džez festival održaće se od 5. do 14. avgusta 2022. godine. Glavni festivalski program održava se od četvrtka do nedelje, od 11. do 14. avgusta 2022. godine na Platou niške Tvrđave. Tokom 10 dana trajanja festivala biće izvedeno 250 programa na 15 scena na kojima će nastupiti oko 850 izvođača!

Na beogradskoj pres konferenciji, o detaljima programa i svemu što su organizatori pripremili za ovaj avgust govoriće:
Ivan Blagojević, direktor NIŠVILLE džez festivala
Beti Đorđević, dobitnica nagrade za životno delo NIŠVILLE festivala
Ivan Mihailović, glumac – NIŠVILLE teatarski festival

U međuvremenu možete pronaći informacije o programu i izvođačima na sajtu Festivala.
Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima u mreži Ticket Vision u Srbiji i inostranstvu, kao i putem onlajn prodaje


Milan Petrović, poznati beogradski kompozitor i klavijaturista, nastupao je širom sveta kako samostalno, tako i sa Milan Petrović Quartet-om, koji sa njim čine Lehel Nađ, Bogdan Zđelar i Robert Gostinčar. Kvartet je osnovan 2011. godine, a dosadašnji uspesi ovog sastava su 6 izdanja, turneje u Kini, Austriji, Rumuniji i redovni koncerti širom regiona.

Loading...