Koncert pijaniste Aleksandra Đermanovića

26.09.2022., 20:00

Aleksandar Đermanović je pijanista koji trenutno drži poziciju docenta na Akademiji umetnosti i poziciju generalnog menadžera na internacionalnom pijanističkom takmičenju Memorijal Isidor Bajić. Beogradskoj publici će se predstaviti delima Baha, Betovena, Čajkovskog i Lista.

Program:
Alesandro Marčelo / Johan Sebastijan Bah
Adađo u de–molu

Ludvig van Betoven
Sonata za klavir br. 31 u As–duru, op. 110
Moderato cantabile molto espressivo
Allegro molto
Adagio ma non troppo
Fuga – Allegro ma non troppo

Petar Iljič Čajkovski / Sergej Rahmanjinov
Uspavanka

Franc List
Balada br. 2 u ha–molu, S. 171

Biografija:
Aleksandar Đermanović je pijanista koji trenutno drži poziciju docenta na Akademiji umetnosti i poziciju generalnog menadžera na internacionalnom pijanističkom takmičenju Memorijal Isidor Bajić. Završio je specijalističke studije u Salzburgu na Mocarteumu u klasi Žaka Ruviea kao i master studije i prestižne studije Artist diplome na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu u klasi Ijana Džonsa i Dmitrija Aleksejeva. Tokom školovanja je bio dobitnik pune RCM stipendije, pune ABRSM stipendije, kao i podrške Lee Abbey nagrade i Henry Wood fonda. Nakon studija je bio zaposlen kao asistent (Junior Fellow) na Kraljevskom koledžu nakon što mu je dodeljena Antoni Saltmarš asistentura za klavirsku saradnju za godinu 2015/16. Bio je izabran za Park Lejn umetnika za 2016/17. godinu sa violinistkinjom Junsli Park. U Srbiji je završio osnovne i master studije u klasi Doriana Leljaka na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde je trenutno student doktorskih studija. Završio je Osnovnu i SMŠ Isidor Bajić u klasi Tatjane Vukmanović.
Nastupao je u renomiranim salama, kao što su Rahmanjinov sala u Moskvi, zatim Rojal Albert hol, Vigmor hol, Stenvej sala, St. Martin’-in-the-Fields, Kadogan kol i Francuski institut (Koncert je snimao Radio BBC3) u Londonu, kao i u istaknutim salama Skanderborgu i Viborgu u Danskoj, kao i u Beogradu.
Nastupao je sa orkestrima kao što su Simfonijski orkestar Rojal Tanbridž Velsa, Simfonijski orkestar omladinskih muzičara, Simfonijski orkestar Ročestera, Lokrian ansamblom, Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Akademije umetnosti kao i Kameratom akademikom.

Autor fotografije: Srđan Pabllo Doroški

Loading...