Концерт пијанисте Вука Божиловића

10.10.2022., 20:00

Вук Божиловић је студент докторских студија на ФМУ у Београду на Катедри за камерну музику, у класи Соње Лончар. Публици ће се представити делима Баха, Бетовена, Шопена.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Партита бр. 1 у Бе–дуру, BWV 825
Praeludium
Allemande
Courante
Sarabande
Menuet I
Menuet II
Gigue

Лудвиг ван Бетовен
Соната бр. 30 у Е–дуру оп. 109
Vivace, ma non troppo
Prestissimo
Andante molto cantabile ed espressivo

Фредерик Шопен
Балада бр. 1 у ге–молу, оп. 23

 

Биографија:
Вук Божиловић (Београд, 1993) је завршио ОМШ Петар Коњовић у класи Милене Матијевић, и СМШ Коста Манојловић у Земуну, у класи Ирене Опаров Добриле. Основне и мастер академске студије је завршио на ФМУ у Београду у класи Лидије Станковић, а 2020. године је дипломирао и на мастер студијама на College of Chinese and ASEAN Arts у Кини у класи реномираног руског пијанисте Павела Раyкеруса. Тренутно је студент докторских студија на ФМУ у Београду на Катедри за камерну музику, у класи Соње Лончар.
Сарађивао је са реномираним професорима и пијанистима као сто су Јован Колунџија, Александар Сердар, Александар Маџар, Игор Ласко, Арбо Валдма, Барух Меир, Иан Јонес и други.
Добитник је бројних награда. Био је полуфиналиуста Међународног такмичења Исидор Бајић у Новом Саду (2012), и финалиста Међународног такмичења Музичке омладине у Београду (2019). У оквиру Ревије Шопенове музике освојио је друго место. Учествовао је на Бољшој фестивалу и на Бемусу. На такмичењу LSH Asia Youth competition (2018) у Кини је освојио прво место међу 500 извођача из целог света.
Заједно са Оркестром ФМУ, под палицом диригента Бојана Суђића, извео је Шопенов Први клавирски концерт у Великој сали Коларчеве задужбине (2014). Наступао је у реномираним салама широм Србије.
Вук је члан неколико камерних ансамбала, а често наступа са пијанистом Душаном Гроздановићем у клавирском дуу Voodoo piano duo. Године 2018. су добили награду ФМУ Оливера Ђурђевић, која је том приликом додељена по први пут, за најбољи камерни ансамбл. Сарађивали су са Београдском филхармонијом у оквиру пројекта Концерти за децу. Одржали су два реситала у великој дворани Коларчеве задужбине, који су испраћени великим успехом.
Ради у МШ Петар Коњовић у Београду.

Loading...