Koncert pijaniste Vuka Božilovića

10.10.2022., 20:00

Vuk Božilović je student doktorskih studija na FMU u Beogradu na Katedri za kamernu muziku, u klasi Sonje Lončar. Publici će se predstaviti delima Baha, Betovena, Šopena.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Partita br. 1 u Be–duru, BWV 825
Praeludium
Allemande
Courante
Sarabande
Menuet I
Menuet II
Gigue

Ludvig van Betoven
Sonata br. 30 u E–duru op. 109
Vivace, ma non troppo
Prestissimo
Andante molto cantabile ed espressivo

Frederik Šopen
Balada br. 1 u ge–molu, op. 23

 

Biografija:
Vuk Božilović (Beograd, 1993) je završio OMŠ Petar Konjović u klasi Milene Matijević, i SMŠ Kosta Manojlović u Zemunu, u klasi Irene Oparov Dobrile. Osnovne i master akademske studije je završio na FMU u Beogradu u klasi Lidije Stanković, a 2020. godine je diplomirao i na master studijama na College of Chinese and ASEAN Arts u Kini u klasi renomiranog ruskog pijaniste Pavela Raykerusa. Trenutno je student doktorskih studija na FMU u Beogradu na Katedri za kamernu muziku, u klasi Sonje Lončar.
Sarađivao je sa renomiranim profesorima i pijanistima kao sto su Jovan Kolundžija, Aleksandar Serdar, Aleksandar Madžar, Igor Lasko, Arbo Valdma, Baruh Meir, Ian Jones i drugi.
Dobitnik je brojnih nagrada. Bio je polufinaliusta Međunarodnog takmičenja Isidor Bajić u Novom Sadu (2012), i finalista Međunarodnog takmičenja Muzičke omladine u Beogradu (2019). U okviru Revije Šopenove muzike osvojio je drugo mesto. Učestvovao je na Boljšoj festivalu i na Bemusu. Na takmičenju LSH Asia Youth competition (2018) u Kini je osvojio prvo mesto među 500 izvođača iz celog sveta.
Zajedno sa Orkestrom FMU, pod palicom dirigenta Bojana Suđića, izveo je Šopenov Prvi klavirski koncert u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine (2014). Nastupao je u renomiranim salama širom Srbije.
Vuk je član nekoliko kamernih ansambala, a često nastupa sa pijanistom Dušanom Grozdanovićem u klavirskom duu Voodoo piano duo. Godine 2018. su dobili nagradu FMU Olivera Đurđević, koja je tom prilikom dodeljena po prvi put, za najbolji kamerni ansambl. Sarađivali su sa Beogradskom filharmonijom u okviru projekta Koncerti za decu. Održali su dva resitala u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, koji su ispraćeni velikim uspehom.
Radi u MŠ Petar Konjović u Beogradu.

Loading...