Koncert „Zvuci istoka“

05.12.2022., 20:00

Pijanistkinja Natalija Ivić i Katarina Čolaković su započele saradnju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2017. godine. Na časovima kamerne muzike vrlo brzo su pronašle zajednički jezik i ton. Spoj istih energija i ljubav prema muzici doveo je do osnivanja dua KaNa.

Program:
Nikolaj Rimski-Korsakov
Svita Šeherezada
More i Sindbadov brod

Priča princa Kalendera
Princ i princeza
Praznik u Bagdadu

Adam Gorb
Jevrejski plesovi
Khosidl

Terkische
Doina
Hora
Freylachs

Biografije:
Natalija Ivić i Katarina Čolaković su završile master akademske studije na Odseku za klavir u klasi Miloša Mihajlovića i Vladimira Cvijića na FMU u Beogradu, i specijalističke akademske studije na Odseku za kamernu muziku u klasi Jasne Tucović, nakon čega su upisale doktorske akademske studije. Sarađivale su sa različitim kamernim sastavima. Prvi zajednički nastup su održale u Narodnoj biblioteci u Beogradu gde su učestvovale na koncertu kamerne muzike Subotom u 6 u klasi Tee Dimitrijević. Nastupale su u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca na koncertu najboljih studenata Katedre za kamernu muziku FMU. Održale su celovečernje koncerte u salama muzičkih škola u Smederevu, Pančevu i Beogradu, kao i u UK Parobrod i Galeriji SANU. U okviru programa kamerno-vokalne muzike povodom Dana Rusije su nastupile na koncertu Rusiji s ljubavlju u Ruskom domu. Učestvovale su na festivalu Art okupacija u Somboru svirajući tom prilikom na ulicama grada, kao i u Galeriji Kulturnog centra Laza Kostić. Nastupale su u okviru festivala Piano city u Novom Sadu, i to u Rektoratu Univerziteta i u domu slikara Milana Kešelja.
Osvojile su nagrade na Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko u Beogradu, Međunarodnom takmičenju Konstantin Veliki u Nišu, Međunarodnom muzičkom takmičenju u Moskvi, kao i na VII Međunarodnom pijanističkom takmičenju Banjalučki bijenale gde su osvojile specijalnu nagradu sa 100 poena, čime su ujedno bile i laureati VI kategorije. Predstavljale su FMU na A festu u organizaciji Akademije umetnosti u Novom Sadu. Učestvovale su u okviru FESTUM-a u atrijumu Narodnog muzeja. Često izvode dela srpskih kompozitora. Njihov projekat o stvaralaštvu srpskih kompozitorki podržao je SOKOJ.

Loading...