Концерт пијанисткиње Хјонџу Чо и виолончелисте Андреја Микријукова

13.02.2023., 21:00

Млади талентовани музичари из Кореје и Русије, студенти Високе школе за музику Карл-Марија фон Вебер у Дрездену, пијанисткиња Хјонџу Чо и виолончелиста Андреј Микријуков, имаће прилику да се први пут представе публици у Београду заједничким концертом у Галерији Артгет.

Програм:
Лудвиг ван Бетовен
Први став Сонате за виолончело и клавир бр. 4, оп.102/1

Јозеф Хајдн
Други став Концерта за виолончело бр. 2 у Де-дуру, Hob. VIIb:2

Пјотр Иљич Чајковски
Andante Cantabile из Гудачког квартета бр. 1, оп. 11

Лудвиг ван Бетовен
Први став Сонате за клавир бр. 18 у Ес-дуру, оп.31/3
Allegro


Фредерик Шопен
Етида у Це-дуру, оп.10/1

Полонеза у Ас-дуру, оп. 53

Клод Дебиси
Острво радости (L’isle joyeuse), L.106

Франц Лист
Трансцедентална етида бр. 10 у еф-молу, S. 139/10

Биографије:
Андреј Микријуков (Перму, Руска Федерација, 2000) виолончело свира од пете године. Основну музичку школу у је завршио у класи Алевтине Попове. За време школовања је свирао у образовним установама у Перму. Године 2012. је уписао Централну музичку школу Чајковски у Москви, где је учио код реномираног педагога и уметника Анатолија Лукјањенка. После деветог разреда прелази у класу Игора Гавриша и на самом крају школовања у Москви учи од Алексеја Сељезнова. Од 2019. године студира на Високој школи за музику Карл-Марија фон Вебер у Дрездену. Лауреат је бројних републичких и међународних такмичења као што су ХII такмичење младих музичара категорије гудачких инструмената (Москва, 2015), републичко такмичење младих извођача М. А. Балакирјев (Н. Новгород, 2015), V такмичење младих извођача Мерзјалковка позива пријатеље (Москва, 2016) и IV такмичење виолончелистa Свјатослав Кнушевицки (Саратов, 2018). Тренутно је стипендиста немачке фондације Ад инфинитум.

Хјонџу Чо (Сеул, Јужна Кореја, 2002) учила је клавир на Уметничкој школи Кајвон, а потом је похађала Вишу уметничку школу града Сеула. Била је учесница фестивала музике Yamaha у Јапану и лауреат бројних такмичења попут Такмичења младих пијаниста у Јапану, Међународно Шопеново такмичење Азије (Јапан), Конкурс Universal harmony (Кореја), Такмичење Yeum classic music award (Кореја) и међународно online музичко такмичење Laslo spezzaferri. Од 2019. године студира на Високој школи за музику у Дрездену, најпре у класи Винфреда Апела, а потом у класи Карл-Хајнца Симона. Током студија је одржала концертеу Дрездену у сали Високе школе и у Богородичиној цркви, као и у Бајројту.

 

 

 

Loading...