Koncert pijanistkinje Hjondžu Čo i violončeliste Andreja Mikrijukova

13.02.2023., 21:00

Mladi talentovani muzičari iz Koreje i Rusije, studenti Visoke škole za muziku Karl-Marija fon Veber u Drezdenu, pijanistkinja Hjondžu Čo i violončelista Andrej Mikrijukov, imaće priliku da se prvi put predstave publici u Beogradu zajedničkim koncertom u Galeriji Artget.

Program:
Ludvig van Betoven
Prvi stav Sonate za violončelo i klavir br. 4, op.102/1

Jozef Hajdn
Drugi stav Koncerta za violončelo br. 2 u De-duru, Hob. VIIb:2

Pjotr Iljič Čajkovski
Andante Cantabile iz Gudačkog kvarteta br. 1, op. 11

Ludvig van Betoven
Prvi stav Sonate za klavir br. 18 u Es-duru, op.31/3
Allegro


Frederik Šopen
Etida u Ce-duru, op.10/1

Poloneza u As-duru, op. 53

Klod Debisi
Ostrvo radosti (L’isle joyeuse), L.106

Franc List
Transcedentalna etida br. 10 u ef-molu, S. 139/10

Biografije:
Andrej Mikrijukov (Permu, Ruska Federacija, 2000) violončelo svira od pete godine. Osnovnu muzičku školu u je završio u klasi Alevtine Popove. Za vreme školovanja je svirao u obrazovnim ustanovama u Permu. Godine 2012. je upisao Centralnu muzičku školu Čajkovski u Moskvi, gde je učio kod renomiranog pedagoga i umetnika Anatolija Lukjanjenka. Posle devetog razreda prelazi u klasu Igora Gavriša i na samom kraju školovanja u Moskvi uči od Alekseja Seljeznova. Od 2019. godine studira na Visokoj školi za muziku Karl-Marija fon Veber u Drezdenu. Laureat je brojnih republičkih i međunarodnih takmičenja kao što su HII takmičenje mladih muzičara kategorije gudačkih instrumenata (Moskva, 2015), republičko takmičenje mladih izvođača M. A. Balakirjev (N. Novgorod, 2015), V takmičenje mladih izvođača Merzjalkovka poziva prijatelje (Moskva, 2016) i IV takmičenje violončelista Svjatoslav Knuševicki (Saratov, 2018). Trenutno je stipendista nemačke fondacije Ad infinitum.

Hjondžu Čo (Seul, Južna Koreja, 2002) učila je klavir na Umetničkoj školi Kajvon, a potom je pohađala Višu umetničku školu grada Seula. Bila je učesnica festivala muzike Yamaha u Japanu i laureat brojnih takmičenja poput Takmičenja mladih pijanista u Japanu, Međunarodno Šopenovo takmičenje Azije (Japan), Konkurs Universal harmony (Koreja), Takmičenje Yeum classic music award (Koreja) i međunarodno online muzičko takmičenje Laslo spezzaferri. Od 2019. godine studira na Visokoj školi za muziku u Drezdenu, najpre u klasi Vinfreda Apela, a potom u klasi Karl-Hajnca Simona. Tokom studija je održala koncerteu Drezdenu u sali Visoke škole i u Bogorodičinoj crkvi, kao i u Bajrojtu.

 

 

 

Loading...