Ka simbiocenu: Poseta otpadu

12.04.2023., 11:00
-

OTKAZANO!

Obaveštavamo prijavljene učesnike da se poseta Reciklažnom dvorištu na Adi Huji, koje funkcioniše u okviru JKP „Gradska čistoća“, otkazuje zbog prevelikog broja prijavljenih građana.

„Obaveštavamo Vas da u skladu sa novim procedurama informisanja, potrebno je odložiti najavljenu  posetu Reciklažnom centru, koja je zakazana za 12.04.2023. godine, imajući u vidu da je prijavljen veći broj posetilaca  od broja na koji je data saglasnost.
Potrebno je da se zakaže novi termin za posetu sa podacima svih učesnika, kako bismo obavestili nadležne institucije i organizovali posetu za najavljeni broj ljudi.”

JKP Gradska čistoća, info centar

Izvinjavamo se zainteresovanim učesnicima na otkazanom programu.

* * *

Ka simbiocenu
U potrazi za novim pravcima razmišljanja i delovanja
serija predavanja, razgovora i interaktivnih programa (uživo i onlajn)

 

Sreda, 12. april od 11.00
Reciklažno dvorište Ada Huja

Poseta otpadu

Milica Lukić

 

Zahvaljujući programu „Ka Simbiocenu“ svi zainteresovani učesnici/ce imaće priliku da posete prvo reciklažno dvorište u Beogradu, koje je funkcioniše u okviru JKP „Gradska čistoća“, na Adi Huji. Iako je ovo reciklažno dvorište otvoreno pre tačno 10 godina, većina naših sugrađana/ki iz Beograda nije imala priliku da ga poseti, te je ovo odlična prilika.

Poseta reciklažnom pogonu će nam omoćiti da saznamo iz prve ruke gde odlazi naš reciklabilni ambalažni otpad nakon što ga odložimo u namenske kontejnere za reciklažu. Takođe, razbićemo i najveće mitove o reciklaži: saznaćemo šta tačno može da se reciklira, a šta ne, i naravno saznaćemo zašto jedan kamion prikuplja sav ambalažni otpad zajedno i gde sadržaj tog kamiona odlazi.

Imaćemo priliku da vidimo kako funkcioniše sekundarna separacija otpada i kako izgleda sortirnica reciklabilnog otpada. Uz to, dotaćićemo se i važnih tema poput radnih prava i radnih uslova radnika/ca u komunalnom sektoru, socijalnom pozicijom, cenom rada itd.

 

Ovaj susret u okviru programa „Ka Simbiocenu“ biće održan uživo na lokaciji reciklažnog dvorišta „POGON OTPAD“ na Adi Huji (adresa Višnjička 55b, Beograd).

Program:
10:45 – 11.00 okupljanje
11:00 – 11:45 poseta reciklažnom dvorištu

Smernice za dolazak:
Do reciklažnog dvorišta možete doći korišćenjem autobuskih linija 25P, 32, 32E, 35, 35L, 74 (stajalište Put za Adu Huju).

Važno:
Za učestvovanje u ovoj poseti neophodno je da nam se prethodno prijavite, slanjem imejla do 9. aprila 2023. na plavoizeleno.rs@gmail.com. Prilikom posete reciklažnom dvorištu NEOPHODNO je da sa sobom ponesete ličnu kartu, zbog obavezne evidencije prisutnih lica (politika rada JKP Gradska Čistoća).

 

 

Milica Lukić
dipl. prostorna planerka, istraživačica – saradnica na Geografskom fakultetu u Beogradu
Biografija: Milica Lukić je dipl. prostorna planerka i doktorantkinja na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je zaposlena kao istraživačica – saradnica. U sferi naučnog i stručnog rada bavi se zaštitom životne sredine, upravljanjem otpadom, kao i urbanom bioklimatologijom. Takođe, bavi se i ekološkim aktivizmom, te aktivno saradjuje sa civilnim sektorom. Promoviše život sa manje otpada, a uz to zalaže se za održivost, ekološku i socijalnu pravdu.

 


Više informacija o celom serijalu KA SIMBIOCENU

Loading...