Ka simbiocenu: Zajedno za divlji svet

29.04.2023., 11:00
-

Ka simbiocenu
U potrazi za novim pravcima razmišljanja i delovanja
serija predavanja, razgovora i interaktivnih programa (uživo i onlajn)

Subota, 29. april, 11.00
Studentski trg 18, Beograd

 

Zajedno za divlji svet

Vege zajednica & Divlji Beograd

 

„Bogat je onaj ko više daje” napisao je pesnik i to je ideja vodilja ove građanske akcije, da se krugovi davanja šire. Sanda Hržić i Darko Rundek poklonili su Vege zajednici i inicijativi Divlji Beogradi maslinovo ulje uzgojeno na otoku Braču uz trud da se tim uzgojem ne otima od prirode, već da se podrži divlji svet. Maslinovo ulje je u veganskom low waste kafiću „Veza” u Beogradu bilo moguće kupiti proteklih nekoliko meseci (po principu donacija). Sav novac prikupljen na ovaj način sad je deo malog fonda za osnaživanje i pomoć divljim bićima. U okviru programa „Ka simbiocenu” ta, na poseban način prikupljena, sredstva biće upotebljena za jednu akciju za pomoć gradskom biodiverzitetu, biljkama pticama insektima, divljem svetu Beograda. Nakon akcije imaćemo malu razmenu muzike–stihova–ideja koji nas inspirišu i osnažuju. Lokaciju ćemo objaviti blagovremeno – možete nas kontaktirati na plavoizeleno.rs@gmail.com.

 

Vege zajednica
Neprofitna organizacija osnovana 2019. godine, koja za cilj ima da ovaj svet postane bolje mesto za sve životinje. Osnaživanjem i obrazovanjem pojedinaca i zajednice Vege zajednica nastoji da formira stabilan i dostupan veganski ekosistem. Zalaže se za prevazilaženje eksploatacije životinja kroz podizanje svesti o vrednosti njihovih života i slobode. Svet u kome se život i sloboda svake životinje vrednuje i poštuje.
Deo aktivnosti je i učestvovanje u globalnoj kampanji „Slomimo kaveze” i osnivanje veganskog low waste kafića Veza u Beogradu.

 

Divlji Beograd
Naš prvi, najbliži, najrođeniji ekosistem je: Divlji Beograd. O njemu znamo vrlo malo, iako u njemu provodimo najveći deo života.
Priroda nije samo negde tamo daleko, u šumama Amazona ili prostranstvima Tihog okeana, tajgi, savana… Priroda je neposredno uz nas, živeći u urbanom ekosistemu mi smo već njen važan deo! Upoznajmo svoj osnovni, prvi ekosistem – Divlji Beograd. Upoznajmo ga i otkrijmo da bismo ga zavoleli, sačuvali i razvili. Deleći svoja iskustva – u vidu foto, video i tekstualnih svedočanstava – priključite se i učestvujte u stvaranju jedinstvene eko mape urbane teritorije Beograda u okviru projekta D i v lj i  B e o g r a d.
Divlji Beograd je započet kao projekat Udruženja In Akt, a sada postoji kao neformalna građanska inicijativa.

 

 

 


Više informacija o celom serijalu KA SIMBIOCENU

Loading...