Међународни фестивал документарног филма BELDOCS
10 – 17. мај 2023.
Дворана Културног центра


Цена улазница: 300
*цена улазнице за пројекцију „Године супер осмице“: 600рсд

⇒ 15:30
Клинке
Канада | 2022 | 84′
Категорија: Селекција за Еуримаж Ауденција награду, Међународни такмичарски програм
Редитељ: Fanie Pelletier

Кроз ухваћене тренутке живота три групе девојака, слика са мрежа и лајв стримова широм света, Блоом продире у свет данашњих тинејџерки. Деликатно посматрамо њихову фасцинацију друштвеним мрежама. Ово утапање открива повезану, али усамљену генерацију која поседује велику луцидност, унутрашњу борбу са опсесијом сопственим имиџом и потребу за самопотврђивањем пред дубоким осећањем отуђености.

*После филма модериран разговор са публиком

⇒ 17:30
Велики мали људи
Норвешка | 2022 | 70′
Категорија: Поветарац
Редитељ: Gunhild Westhagen Magnor

Током једне године пратили смо свакодневни живот малишана Балдера и Хакуна у вртићу у Норвешкој. Филм нам пружа могућност да видимо како се деца социјализују и односе једни према другима. Фокус је на пријатељству и повезаности између њих, као и на њиховим сукобина, али нам говори и о нама као људским бићима. Како деца расту и откривају се, показују оно што сви ми носимо у срцима.

 

 

⇒ 19:30
Године супер осмице
Француска | 2022 | 60′
Категорија: Ударни термин
Редитељ: David Ernaux-Briot, Annie Ernaux

Кућни видеи француске нобеловке Ани Ерно и њене породице у периоду између 1972. и 1981. Теме које су напајале њен рад последњих 60 година.

* ЦЕНА ОВЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ: 600РСД

⇒ 21:30
Љубав до беса
Француска | 2021 | 96′
Категорија: Ударни термин
Редитељ: André Bonzel

Кроз аматерске и анонимне филмове које је сакупљао још од детињства, филмски стваралац осврће се на свој турбулентан живот. У овим крхким, смешним и дирљивим сликама, уз фрагменте прича и осећања, он испитује своју и историју своје породице, обележену опсесијом филмом и сексом. Као измишљени аутопортрет, ћудљив и барокни, Љубав до беса је живописна ода филму и животу.

 

Loading...