NON-STOP BIOSKOP / FILMSKI MARATON / 22.10.2023 / 11.00-23.00

22.10.2023-22.10.2023, 23:00

FILMSKI MARATON
Cena ulaznice za sve projekcije iznosi 200 dinara

11.00
PRINCEZA LATE I MAGIČNI VODENI KAMEN

Animirani film, sinhronizovan na srpski jezik, 82’

Reditelj sinhronizacije: Zoran Stojić

Glasove pozajmili: Sofia Trifunović, Mia Trifunović, Predrag Damnjanović, Jugoslava Drašković, Jovana Cavnić, Sandra Janković, Branislav Platiša…

Nedavna suša primorala je šumsku družinu da čuva vodu pažljivije nego inače. Jedini način da šuma ponovo dobije vodu jeste da se vrati magični vodeni kamen koji je ukrao Kralj medveda. Princeza Late, preuzima na sebe tu odgovornost.

 

 

13.00
DETEKTIV CVRLE I ZLATNA KOŠNICA
Animirani film, sinhronizovan na srpski jezik, 85’

U bajkovitom gradiću smeštenom između jezera i šume, Medenom brdu, stanovnici se pripremaju za za svoj omiljeni praznik – Dan grada. Toga dana svi građani imaju priliku da se dive jedinstvenoj Zlatnoj košnici, zaštitnici grada. Uoči praznika, Košnica je pokradena!

 

 

15.00
LETO KADA SAM NAUČILA DA LETIM
Srbija, Hrvatska, Bugarska, Slovačka, 2022, 87’

Režija: Radivoje Andrić

Uloge: Olga Odanović, Žarko Laušević, Klara Hrvanović, Snježana Sinovčić…

LETO KADA SAM NAUČILA DA LETIM je nežna priča o odrastanju i pomirenju. Dvanaestogodišnja Sofija mašta o kampovanju sa ekipom i svom prvom poljupcu. Ipak, primorana je da letovanje provede u trošnoj porodičnoj kući na Hvaru, sa svojom pomalo napornom bakom Marijom i luckastom baba-tetkom Luce. Bez društva, dometa i interneta, Sofijin život na Hvaru je “pakao”, ali monotoniju ubrzo prekida neobično bakino ponašanje. Sofija naslućuje da je u pitanju nekakva tajna romansa, ali velika istraga babinog ljubavnog života rezultira otkrićem dugo čuvane porodične tajne.

 

 

17.00
TUĐA DECA
Francuska, 2023, 104’

Režija: Rebecca Zlotowski

Uloge: Virginie Efira, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni, Callie Ferreira-Goncalves, Yamée Couture, Victor Lefebvre, Mireille Perrier, Sébastien Pouderoux, , Frederick Wiseman…

Rejčel ima 40 godina i nema decu. Voli život, prijatelje, bivšeg, časove gitare… Kada se zaljubi u Alija, vezuje se i za Lejlu, njegovu četvorogodišnju ćerku. Uspavljuje je, brine o njoj, voli je kao svoju. Ali voleti tuđu decu je rizično.

 

 

19.00
MADAM DI BARI
Francuska, Velika Britanija, Belgija, 2023, 113’

Režija: Maïwenn

Uloge: Maïwenn, Johnny Depp, Benjamin Lavernhe, Pierre Richard, Melvil Poupaud…

Film prikazuje život Žane Beku koja je rođena 1743. kao vanbračna ćerka siromašne krojačice, da bi slavu stekla kao dvorska dama i kao kontesa Di Bari, poslednja ljubavnica Luja Petnaestog.

* Film otvaranja Kanskog festivala 2023.

 

 

21.00
SVETI PAUK
Danska, Nemačka, Švedska, Francuska, 2022, 119’

Režija: Ali Abasi

Uloge: Zar Amir Ebrahimi, Mehdi Bajestani, Sara Fazilat, Araš Aštijani, Foruzan Džamšidnedžad, Sina Parvaneh…

Serija nerešenih ubistava prostitutki uzdrmala je sveti grad Madžad na severoistoku Irana: serijski ubica dobija nadimak “Ubica-pauk”. On veruje da deluje u ime boga, jer “sklanja đubre sa ulica”. Novinarka Rahimi dobija zadatak da istraži ovaj slučaj – i kao ženi u svetu kojim dominiraju muškarci stalno joj se postavljaju nove prepreke na put. Međutim, Rahimi ne želi tek tako da odustane od potrage za istinom. Dok vlasti skrštenih ruku gledaju kako ubica mami jednu po jednu žrtvu u svoju mrežu, ona se sve više približava ubici.

* Nagrada za najbolju žensku ulogu u Kanu 2023.ž

 

 

23.00
SENT OMER
Francuska, 2022, 122’

Režija: Alice Diop

Uloge: Kayije Kagame, Guslagie Malanda, Valérie Dréville, Aurélia Petit…

Književnica Rama prisustvuje suđenju mladoj ženi optuženoj za ubistvo petnaestomesečne ćerke, na severu Francuske. Tokom suđenja, svedočenja optužene i svedoka poljuljaće Ramina uverenja i dovesti u pitanje njenu moć rasuđivanja.

* Gran pri Venecijanskog festivala 2022.

Loading...