Koncert pijanistkinje Sanje Donić

27.11.2023., 21:00

Sanja Donić će izvesti program pod nazivom Žene kompozitori u srpskoj muzici XX i XXI veka. Na programu su dela domaćih kompozitorki M. Stojadinović Milić, S. Gajić, A. Gnjatović, V. O. Nešić, M. Milosavljević i LJ. Marić. Projekat je podržao Sokoj (Fond za kulturna davanja).

Program:
Milana Stojadinović Milić
Tajni agent sa Timpaniusa

Stanislava Gajić
Svita za klavir

Milana Stojadinović Milić
Tristezza za Dragana

Ana Gnjatović
22 Ways

Vojna Olivera Nešić
Fantazija za Sandu

Mira Milosavljević
Svita za klavir
Zaspao dobošar
Starac i baba
Nevaljalo derište
Ranjena srna
Švalja
Mala
Strašljivac

Ljubica Marić
Brankovo kolo

Stanislava Gajić
Ave Maria

Vojna Olivera Nešić
Tokata

Biografija:
Sanja Donić  (1994, Smederevska Palanka) je završila Osnovnu muzičku školu u Smederevu, i SMŠ dr Miloje Milojević u Kragujevcu u klasi Ane Popović. Od NJ.K.V Prestolonaslednika Aleksandra II je dobila Pohvalnicu za iskazan izuzetan uspeh u završenom srednjem obrazovanju. Završila je osnovne i master studije Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu u klasi Sanje Vukosavljević Milenić. Završila je specijalističke akademske studije klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Dejana Stošića, u čijoj klasi je upisala i doktorske studije. Trenutno je završna godina pod mentorstvom Nataše Mitrović.
Dobitnik je stipendije Univerziteta u Kragujevcu, Fondacije za stipendiranje i podsticanje napredovanja najboljih studenata, mladih naučnih radnika i umetnika, kao i stipendije Dositeja. Osvojila je više nagrada na pijanističkim takmičenjima. Pohađala je kurseve Jurija Kota, Borisa Kraljevića, Đuzepea Albanezea i Mihaila Arkadjeva.
Kao solo i kamerni izvođač je nastupala u značajnim salama Kragujevca i Beograda, kao i u drugim gradovima širom zemlje. Izdvajaju se nastup na festivalu Onde di Note u Ankoni, kao i nastup na Konzervatorijumu u Brnu. Sa violinistkinjom Ljubicom Jovanović je održala koncert izdvodeći dela O. V. Nešić u Luksemburgu, u okviru projekta Les Concerts du Foyer europeen.
Od 2016. godine je zaposlena kao nastavnik klavira u MŠ dr Miloje Milojević u Kragujevcu. Njeni učenici su na takmičenjima i festivalima često nagrađivani prvim nagradama.
Aktivna je u Udruženju Žene u muzici kao organizator, član žirija i izvođač od 2021. godine.

Loading...