Концерт гитаристе Вука Драгичевића

29.01.2024., 21:00

Гитариста Вук Драгичевић је наступао на фестивалима у земљи и иностранству. Члан је различитих ансамбала, а у Галерији Артгет ће одржати солистички концерт на којем ће представити дела Готјеа, Штрасфогела, Дауленд и Богдановића.
Концерт реализујемо у сарадњи са удружењем belgrade Guitar district.

Програм:
Енемон Готје
Свита ин де
Prelude
Allemande
Courante
Tombeau de Mezangeau
Canaries

Игњац Штрасфогел
Прелудијум, елегија и рондо

Џон Дауленд
Mrs. Brigide Fleetwood’s Pavan

Душан Богдановић
Равелов гроб – премијерно у Србији
Prelude
Valse (Satienne)
Minuetto
Allegro brillante

Биографија:
Вук Драгичевић (Нови Сад, 1996) је почео да учи свира класичну гитару са 11 година. Завршио је Освновну и Средњу музичку школу Јосип Славенски у Београду, у класи професора Слободана Миливојевића. Током школовања је освајао бројне награде на државним и међународним такмичењима. Као солиста је наступио са Оркестром СМШ Јосип Славенски. Први солистички реситал је одржао са 18 година. Завршио је основне и мастер академске студије у класи професора Срђана Тошића на Факултету музичке уметности у Београду. У земљи и иностранству је наступао на фестивалима као што су Naissus Guitar Festival, Међународни фестивал гитаре у Никшићу, Vojvodina Guitar Festival, Калемегдански сутони, Convivium Musicum у Крагујевцу, Pančevo Guitar Festival, Kyustendil Guitar Festiva, Carniarmonie у Италији, Nei Suoni dei Luoghi у Италији и Montenegro Guitar Festival.
Вук Драгичевић редовно наступа на концертима у Србији и региону. Био је део међународног пројекта Eurostrings (2021). Активан је као солиста, и као члан неколико ансамбала (два гитарска дуа, гитарски квартет и дуо гитара/флаута). Од значајнијих наступа издваја изведбу Концерта за Аранхуез Х. Родрига са Симфонијским оркестром РТС-а, у финалу Међународног такмичења Музичке омладине, у Београду (2018), на којем је освојио трећу награду.
Године 2022. Асоцијација гитариста Војводине је издала збирку Свите за две гитаре, у којој су штампане две свите за чембало Жан-Филипа Рамоа, које је Вук Драгичевић транскрибовао за две гитаре.
Члан је Београдског гитарског друштва (belgrade Guitar district).

Loading...