PostFESTum 2024 / 04.03.2024 /

04.03.2024., 17:00

Ponedeljak, 04. mart

Cena ulaznice 400 dinara

17.00
AMERIČKI ZEC
Velika Britanija, Japan, 2023, 94’

Režija: Patrick Dickinson

Uloge: Ciarán Hinds, Aoife Hinds, Lily Franky, Ryo Nishikido, Tae Kimura, Rin Takanashi…

Nakon smrti supruge, Kenzaburo i njegov sin Toši dobijaju neočekivano pismo. Akiko, njihova supruga i majka, traži od njih da pospu njen pepeo na mestu koje je najviše volela kao dete – jezero Vindermir u Engleskoj. Dvojica muškaraca, zajedno sa Tošijevom ženom i ćerkom, putuju iz Tokija u Englesku da voljenoj supruzi i majci ispune poslednju želju. Ali teška veza oca i sina preti da preokrene njihovo putovanje.

Festivali / Nagrade: Rim – najbolji debitantski film

 

19.30
KRALJIČINA IGRA
Velika Britanija, SAD, 2023, 120’

Režija: Karim Aïnouz

Uloge: Alicia Vikander, Jude Law, Eddie Marsan, Sam Riley, Ruby Bentall, Erin Doherty, Simon Russell Beale, Amr Waked…

U krvlju natopljenoj Engleskoj Tjudorovih, Ketrin Par, šesta i poslednja žena kralja Henrija Osmog, imenovana je za regenta dok se tiranin Henri bori u inostranstvu. Ona je učinila sve što je mogla da pogura novu budućnost, zasnovanu na njenim radikalnim protestantskim uverenjima. Kada se sve bolesniji i paranoični kralj vrati, on svoj bes okrecće ka radikalima, optužujući Ketrininog prijatelja iz detinjstva za izdaju. Užasnuta i ožalošćena, Ketrin se bori za sopstveni opstanak. Zavera odjekuje palatom. Hoće li se Ketrin pokoriti neizbežnom zbog kralja i zemlje?

Festivali: Kan, Varlove Vari, Rio de Žaneiro, Rim, Roterdam…

 

 

22.00
UZOR
Slovenija, Srbija, Češka, Italija, 2023, 99’

Režija: Nejc Gazvoda

Uloge: France Mandić, Mojca Funkl, Jure Henigman, Vesna Pernarčič, Klara Kuk, Marina Redžepović, Matej Puc, Luka Cimprič, Marko Engelman…

Nakon Majinog razvoda, ona i njen sin Jan sele se u mali grad. U novoj sredini, Maja nailazi na negostoprimstvo a Jan postaje žrtva vršnjačkog nasilja, pa utehu pronalazi u misterioznom čoveku. Međutim, uz izazove novog života, traženje utehe ima svoju cenu.

Festivali / Nagrade: Festival slovenačkog filma – nagrada “Vesna” za sporednu žensku ulogu (Vesna Pernarčič) i najbolji kostim, Kotbus, Talin

Loading...