K. Kafka, sada ▪︎ MedijaMorfoze

18.05.2024., 20:00

Učestvuju: Ana Simidžija, Katarina Gujaničić, Marija Topolac, Nikola Pavković, Staša Nikoliš (FLU), Ana Petrović i Ivana Rajić (FPU)
Moderacija: Ana Nedeljković i Jelena Nidžović
Produkcija: Kulturni centar Beograda, Fakultet likovnih umetnosti i Fakultet primenjenih umetnosti

➤ Tekst o izložbi Jelene Nidžović, urednice književno-tribinskog programa KCB, može se preuzeti OVDE.

Kafkin Preobražaj je fokalna tačka neprebrojivih filozofskih i književnoteorijskih tekstova, osnova za verovatno na hiljade umetničkih dela i popkulturni fenomen: njegov interpretativni spektar je beskonačan i konvergira ka nultoj tački – „nultoj nuli” značenja, ili beskonačnim značenjima.

Sa željom da u njega upišu i deo svojih osećajnosti i promišljanja, na poziv urednica likovnog i književno-tribinskog programa Centra, Ana Simidžija, Katarina Gujaničić, Marija Topolac, Nikola Pavković, Staša Nikoliš (FLU), Ana Petrović i Ivana Rajić (FPU) u festivalskom programu učestvuju virtuelnom izložbom realizovanom u formi kratkog filma MedijaMorfoze u produkciji KCB.

Osim vrednosti koju radovi uključeni u MedijaMorfoze imaju po sebi, publici pružaju i priliku da stekne utisak o distinktivnoj generacijskoj optici i načinima na koje ona sagledava neuralgične tačke našeg trenutka.

————————————-

Izložba se održava u okviru Festivala K. u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom u Beogradu, Češkim centrom Beograd, Kulturnim centrom Beograda i mrežom EUNIC u Srbiji.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Loading...