16. ŠPANSKI METAR / 01.06.2024.

01.06.2024., 17:00

17:00
HESUS LOPES, UVEK PRVI
Argentina, 2021, 87’

Režija: Maximiliano Schonfeld

Uloge: Lucas Schell, Joaquín Spahn, Sofía Palomino, Alfredo Zenobi, Paula Ransenberg, Romina Pinto, Benigno Lell…

Hesus Lopes, mladi trkački vozač, gine nesrećnim slučajem ostavljajući svoje selo u šoku. Njegov rođak Abel, tinejdžer bez cilja, sve više oseća poriv da zauzme njegovo mesto. Useljava se kod Hesusovih roditelja, oblači njegovu odeću, izlazi sa njegovim prijateljima i njegovom bivšom devojkom. U početku ljudi to prihvataju i Abelu se sviđa ova uloga. Međutim, sličnost sa njegovim rođakom postaje uznemirujuća…

Festivali / Nagrade: Međunarodni festival filma u Mar del Plati: Najbolji latinoamerički film, San Sebastijan…

 

19:00
NEPRILAGOĐENA SI ILI SE PRAVIŠ
Ekvador, 2021, 100’

Režija: Orlando Herrera

Uloge: Alicia Jaziz, Julián Cerati, Gimena Gómez, Giselle Torres, Rayza Ortiz…

Srednjoškolska komedija o Huliji, devojci koja se vraća u Ekvador nakon što je godinama živela u Sjedinjenim Američkim Državama. Njen život je bio savršen: bila je popularna, imala je vlog sa mnogo pratilaca i mnogo prijatelja. Po povratku u Ekvador, njen život doživljava preokret kada je tri najpopularnije devojke u školi, VIP grupa, označavaju kao “neprilagođenu”.

 

21:00
KROZ KLJUČAONICU
Španija, 2022, 107’

Režija: Félix Viscarret

Uloge: Paco León, Álex Brendemühl, Juan Diego Botto, Leonor Watling, Susana Abaitua…

Nakon što je 20 godina radio u istoj firmi, Damjan dobija otkaz. Zbog svoje besne i pomalo nasilne reakcije, trčeći izlazi iz kancelarije i skriva se na prvom mestu koje pronalazi: ormar natovaren u kamionetu. Ormar sa Damjanom unutra isporučuje se u kuću Lusije i Fedea, para koji je Damjanovih godina i živi sa ćerkom adolescentkinjom. Te iste noći, neočekivani nagon navodi Damjana da ostane sa ovom porodicom, omogućavajući mu misteriozno prisustvo uz koje će ih posmatrati i pratiti iz senke.

* Adaptacija istoimenog romana Huana Hosea Miljasa.

Nagrade / Festivali: Goja –  Nominacija za najbolji adaptirani scenario, Valjadolid…

Loading...