„Schime“ – концерт из циклуса МУЗИКА ТРГА

28.08.2020., 12:00

Концерт састава Schime који је требало да се одржи 10. јула, а који је одложен због погоршања епидемиолошке ситуације, одржаће се у петак, 28. августа у 12 сати.

Schime је ауторски џез бенд основан 2015. године у Београду и чине га Предраг Милутиновић, бубњеви, Борис Шаиновић, контрабас и Лука Игњатовић, саксофон. Наредне године прикључује им се Сава Милетић, пијаниста, и од тада наступају као квартет.

Од самог почетка, овај састав се фокусирао на извођење оригиналних композиција саксофонисте бенда, Луке Игњатовића. Поред извођења оригиналне музике, која је под утицајем савременог и традиционалног џеза као и класичне музике, Schime велику пажњу посвећује колективној импровизацији и интеракцији. Schime је издао свој први албум Do You Really Wanna Play? 2016. године за издавачку кућу Metropolis Music Company. Након објављивања овог издања Schime је добио позив да свира на Београдском џез фестивалу. У том тренутку бенду се прикључује клавириста Сава Милетић и бенд по први пут наступа у квартету. Наступ на Београдском џез фестивалу је привукао велику пажњу домаћих и страних критичара од којих треба издвојити сјајне критике два најпознатија џез часописа на свету „Downbeat Magazin“ и „All About Jazz” . Schime је свој други албум под називом Visualisation издао за швајцарску издавачку кућу UNIT Records маја 2018. године. Почетком 2018. године бенду се прикључио тенор саксофониста Растко Обрадовић. Бенд је у мају 2018. године наступио на чувеном фестивалу Moers (Немачка) а затим у августу исте године и на фестивалу Jazz in Marsiac у Француској као финалисти  European Radio Competition-а.  Тренутно бенд припрема снимање новог албума.

Наступиће у петак, 28. августа у подне на платоу код фонтана (Трг Републике 5) у оквиру циклуса МУЗИКА ТРГА – летњa сценa КЦБ-а.

Loading...