18. MEĐUNARODNI FESTIVAL „DANI ORGULJA – DIES ORGANORUM“

24.06-04.07.2018, 20:30
-

18. MEĐUNARODNI FESTIVAL „DANI ORGULJA – DIES ORGANORUM“
24. jun – 4. jul 2018.
Katedrala Blažene Djevice Marije
Muzej nauke i tehnike

Ovogodišnji 18. međunarodni festival „Dani orgulja – DIES ORGANORUM“ će se održati u periodu od 24. juna do 4. jula u organizaciji Kulturnog centra Beograda, a bogatstvo zvuka i mogućnosti ovog velikog instrumenta svake godine publici nudi dinamičan program iz neiscrpnog blaga muzičkog nasleđa, obuhvatajući periode od baroka do savremenog doba.

Programska koncepcija 18. izdanja Festivala bazira se na koncertima resitalskog tipa i ovom prilikom Beograd će posetiti i predstaviti se publici, neki od najtraženijih koncertnih orguljaša današnjice, među kojima su Kalevi Kiviniemi (Finska), Kristijan Šmit (Nemačka), Marko Paolači (Austrija), Danijel Zarecki (Rusija), Rikardo Kosi (Italija), Nenad Đukić (Srbija/Švajcarska) i Aurora Bal (Francuska/Švajcarska).

Veliki značaj dat je edukativnom programu Festivala, kao i koncertima za decu, dok će se prateći programi, koncerti za najmlađe, majstorske radionice i predavanja gostujućih orguljaša, odvijati u Muzeju nauke i tehnike.

Podršku festivalu pružili su: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Goethe-institut u Beogradu, Austrijski kulturni forum u Beogradu, Italijanski institut za kulturu u Beogradu, Ambasada Švajcarske u Beogradu, kao i brojni prijatelji festivala.

Festival se održava zahvaljujući gostoprimstvu i saradnji sa Beogradskom nadbiskupijom i Župom Uznesenja Blažene Djevice Marije gde se nalazi Katedrala, kao i sa Muzejem nauke i tehnike.

Ulaz na koncerte tokom festivala je slobodan.

Loading...